Summer wishlist, check

Ankstyvi vasaros rytai turi savo žavesio ir šarmo, net jei jie sutikti švento Stepono gatvėj kiek pachmielna galva šlepenant namo. Pro palėpės langelį sunardžius su kregždėm ir kiek pašiurpusia rankų oda parūkius iš po žalio pleduko. Su apsvaigusia šypsena švaistyti laiką – check; važinėti traukiniais ir daug sykių statyt palapinę – check; miegot tik su vienu vyru – check; nusikasyt uodų įkandimus iki mėsų – check; gamintis skaniai valgyt ir peržiūrėt visus egzistuojančius seubekus nuo 2000-ųjų – check; pataisyti santykius su tėvais, nes sumažinti bendravimą iki optimalaus kiekio – check. Fakin hell, šita vasara mane stebina, bet viskas gerai.

Ar jūs žinot, kad Senamiesčio butų virtuvėse kartais apsigyvena šikšnosparniai, po lovom – dulkių kamuoliai (dulkiniai triušiai, dulkiniai triušiai), Radvilišky nuvažiavus į tūsą tau žada pačiulpt, jei tik nevarysi namo, vilkiniai šunys yra patys gražiausi, o meilė – visai ne  tik rožiniai burbulai. Ir šalti ežerai veliasi apie kojas, o mes maudomės upėj nuogi, puola gyliai ir suėda rankas iki mėlynių, ir skamba ausyse žodžiai, nė karto negirdėti, nė karto nesakyti, jie susigeria į tamsių kambarių tylą, juos apsaugo sienos, kiek praviros durys ir pirštai sunerti.

Labai daug visko galvoje, labai mažai dienotvarkėj, dar keli savaitgaliai planuose, ir CV papildymai, Šiauliai, Smiltynė, Kėdainiai, ir nors nuplaukė Čekija kartu su kaikieno privalėjimu neišvykti, nuplaukė net neatplaukęs Amsterdamas ir Paryžius, nes, po velniais, netikėta ir baisu, bet man dabar Vilniaus gatvės artimos ir geros, švelniai glosto kojų padus, kai bėgam per audrą pro čeburekinę.

Ir užpuola keistas jausmas, kai sustoja smaugiantis nerimas, nors priežasčių visada yra, ir kartais jos būna net rimtesnės, nei visos ankstesnės kartu sudėjus, bet kažkokiu antgamtiniu būdu įsijungia pozityvumo variklis, ir norisi tuo pozityvumu apsupt tuos kitus nerimo kamuojamus, tvirtai suspaust ir nuramint, kol dar vasara, kol dar vyšnios krenta tiesiai į burną, o kaimo keliukai tokie minkšti ir tylus sustot pailsėt.

, , ,

  1. ewal
    2011.08.02 @ 11:29 linkas

    Pačiulpti moteriai?.. Kažkaip disgusting. Netinka tie žodžiai vienas prie kito. Įsivaizduoju dominuojančią (-tį?) shemale su cigarete dantyse.

  2. alkoholikairnieksai
    2011.08.02 @ 12:48 linkas

    :)) ten bairis buvo, visiem ir viskam siūlė čiulpti :)

  3. ewal
    2011.08.02 @ 16:22 linkas

    Dėl Smiltynės – tai, žiūrėk, nenusivilk. Labai daug tų į bites panašių musių. Įkyriai lenda, ramiai nepagulėsi. Nebent turėsi, kas jas baido nuo tavęs.

  4. alkoholikairnieksai
    2011.08.03 @ 06:20 linkas

    taigi anos bent nekanda. va uodai tai mano vasaros prakeiksmas. visada trigubai daugiau sugelia nei aplinkinius ir niežti kiekvieną įkandimą dvi savaites, jokie tepalai/purškalai/spiralės/žvakės nepadeda. taigi, musės, pirmyn.

  5. ewal
    2011.08.03 @ 07:08 linkas

    Na, uodų pliaže dar nėra, bet musių antpuolis tai biblijinis :)

  6. dnt
    2011.08.03 @ 13:42 linkas

    Man nepatinka tvarkyti tavo šiukšles :(

  7. alkoholikairnieksai
    2011.08.03 @ 19:21 linkas

    dnt, nejau ir čia kalba apie Keglevičiaus bonkę?? kitaip nesurišu, prisistatyk jei jau taip, gal išsiaiškinsim ir iškuopsiu kokią tavo šiukšlę, kad lygiosios būtų.

  8. proz
    2011.08.08 @ 03:27 linkas

    oi, kaip aš nekenčiu dabar tos tavo paminėtos gatvės. net nupurto pavadinimą perskaičius. čia yra vienas eilėraštis apie tai http://www.satenai.lt/?p=8781

    gražus įrašas. džiaugiuosi, kad tau gerai.

  9. alkoholikairnieksai
    2011.08.08 @ 09:07 linkas

    puikios tavo eilės, Ramune, tik labai jau liūdesiu dvelkia. bet kaip teko pačiai įsitikint, gaila, bet iš laimingų pabaigų poezija negimsta. mano Stepono gatvė kol kas laiminga ir į eilėraščius negula :)

«