Socialinės stigmos, arba kaip viena į 3D kiną ėjau

Visų pirma, kad išvengti nesusipratimų, pasakysiu, jei dar nesupratote, esu labai socialus žmogus. Na, tas socialus ne taip skamba. Esu labai outgoing žmogus. Mėgstu kitus žmones. Mėgstu užsiėmimais dalintis su kitais žmonėmis, kokie tie užsiėmimai bebūtų. Ne veltui sakoma, kad the best sex with yourself can’t beat the average sex with someone else. Bet šiandien ne apie seksą.

Kitas svarbus dalykas yra tas, kad man labai patinka nauji dalykai. Na, visokie neišbandyti. Bet šiandien vėl ne apie seksą. Šiandien apie kiną. Reikalas tas, kad dar niekada nebuvau buvusi 3D kine. Reikia nepamiršti pabrėžti, kad kiną aš labai mėgstu, bet dažniausiai jo gaunu pasinaudojus torrentų pagElba. Dar kartais nuklystu į kokį lietuvišką filmuką Skalvijoj ar į nemokamą seansą Pasakoj. Tiesiog man lengviau 15 litų išleist ant 3 alaus kaboke, nei ant bilieto į Coca Cola plazą. Ten esu buvus 2 kartus per pastaruosius porą metų – žiūrėjau Tarantino Basterdsus ir Dikaprijaus Inceptioną. Per Basterdsus mano mintys buvo visai ne Basterdsuose, o per Inceptioną taip prisigerėm sangrios, kad neatsimenu, kaip tas filmas baigėsi. Tiesa, dar kažkada senovėj esu žiūrėjus Borną, o dar gilesnėj – visai nemažai romantinių komedijų, bet tai buvo seniai ir netiesa.

Eikime prie reikalo (čia tiek pezu per aplinkui, nes dabar sėdžiu Vingio Čiliake ir geriu šaltą mėtinę galvą kavą, čia nėra nemokamo wirelesso ir man į galvą pučia ventiliatorius, dėl to turiu sėdėt su kapišonu ir atrodau kaip tikra dvam pirmo amžiaus bliogerė, kad juos kur). O reikalas tas, kad labai norėjau pamatyti 3D filmą. Kai rodė Avatarą, dar nežinojau, kas tas 3D, kai rodė kitus, neturėjau darbo ir babkių (tik tiem 3 kaboke), o dabar atsirado ir babkių, ir visai neblogas (??) Camerono survivalas. Taigi, aš, kaip paprasta outgoing panelė, ėmiau siūlyti žmonėms nueiti į kiną. Vieni negalėjo, nes dirbo, kiti negalėjo, nes nedirbo ir neturėjo babkių, treti nuoširdžiai sutiko nueiti, jei aš jiem pastatyčiau bilietus, ketvirtiems negalėjau siūlyti, nes mūsų santykiai nėra tokie, kokių galbūt aš norėčiau. Finale nieks nenorėjo eiti su manim į tą supistą Camerono 3D survivalą ir aš, švelniai tariant, labai susierzinau.

Tačiau, kadangi esu protinga ir šauni panelė, nusprendžiau pasinaudoti googlo pagElba. Mano paieškos frazės buvo maždaug tokios: „do only nerds and perverts go to the cinema alone“; „i don’t want to go to the cinema alone“; „who to go to the cinema with“; „do they only make out at the cinema“ ir panašūs niekučiai. Nes, neslėpkime to fakto, dėl ko žmonės eina į filmus Coca Cola Plazoj? Pasilaižyt ir pasipist jei pasiseka, otvečiaju. Dar paėst popkornų. Vienam (o ypač vienai) eiti į kiną reiškia tik viena – tu neturi vaikino, nes esi žiertva, ir netgi neturi draugų, nes esi lievakė. Nepaisant visos tos socialinės stigmatacijos, aš pasiryžau tai padaryti.

Taigi, einant prie reikalo. Viskas prasidėjo nuo nesėkmių. Iš vakaro išgėriau kiek per daug džintoniko, todėl atsibudau su skaudančia ir 3D efektų nenorinčia galva. Nepaisant to, susigooglinau seanso laiką (13.45 Lietuvos laiku) ir išvažiavau į kiną. Kadangi neužsidirbu ant tačkės, važiavau viešuoju transportu – troleibusu. Jis buvo pilnas vaikų-tarakonų ir smirdinčių lenkių babcių garsiai šaukiančių į mobiliakus kažką apie Marijoną. Vairuotojas neišgirdo mano gan garsaus šauksmo, kad noriu talonėlio už pusę kainos ir padavė už pilną. Kai vėl sušaukiau, kad noriu už pusę, gražą atidavė baltais centais. Problemos čia nesibaigė. Nuėjus prie kino kasos ir ištarusį drasųjį „man vieną į Sanctum“, sužinojau, kad internete pažiūrėjau Akriopelio repertuarą, ir čia filmas prasideda 14.30. UŽ KEM PENKIŲ MINUČIŲ!!!1

Filmas tiesiog norėjo, kad man nepasisektų. Bet aš nepasidaviau. Paskambinau į darbą, susitariau, kad kiek vėluosiu, nuėjau Į ČILIAKĄ ir pasiryžau laukt seanso, kad jį kur. Čiliake vėl reikėjo susidurti su baisiuoju „būsit viena?“. Pats Čiliakas kaip Čiliakas – daug verslo pietus valgančių piliečių, supistas r’n’b per mtv ir dar tas nelemtas ventiliatorius, per kurį nejaučiu pirštų. Belieka tikėtis, kad 3D efektai bus to verti. Kadangi jau liko 13 minučių iki seanso, eisiu nenusipirksiu guminukų (nes vienai sėdėt kine dar dar, bet vienai ten valgyt yra tikrai žema) ir tikiuosi nenukrist nuo eskalatoriaus. Dar surūkysiu nervingą cigaretę dairydamasi aplink ir manydama, kad aplinkiniai mane apšnekinėja, nes rūkau prie kino viena.

* * * * *

Taigi taigi, po šitiekos negandų aš vis dėl to įveikiau pirmąjį savo 3D filmą. Salėj be manęs buvo gal dar 8 žmonės, tarp jų tėvelis su mažu tarakonu (ką tokiem vaikam veikt survaivale vapščie nesuprantu), trys klegančios dvylikametės su už savo galvas dvigubai didesniais popkornų maišais, porelė, kuri ryškiai mane apkalbinėjo lauke rūkančią, ir – – – vienas vyras.

Na ką, atsisėdau atokiau nuo popkornų traškinimo, susikėliau kojeles į sau priimtiną poziciją, apsivyniojau skarom (prakeiktas Čiliako ventiliatorius) ir ėmiau laukti filmo. Nepagražinsiu pasakydama, kad reklamos užėmė geras 10 minučių. Tarp jų buvo bent kelių rusiškų filmų anonsai, vieno achujieno 3D filmo anonsas (kur skraidė visokie gyviai), skutimosi želė reklama, animuotas paprašymas išsijungti mobiliakus, mobiliako reklama ir dar kažkokio šlamšto nu c’mon…

Ir ką gi aš galiu pasakyt… Labiausiai gailėjaus, kad nėjau žiūrėt Avataro. Ten 3D išpildymas tikrai būtų buvęs belenkoks. O čia chebra po urvus landžioja ir nelabai ten kur pasišvaistysi. Bet sykį vienas labai kietai nukrito žemyn urvais. Pačioj pradžioj kai skrido jie malūnsparniu po gražią gamtą irgi fainiai atrodė, nu žodžiu. Istorija – tai Cameronas, iš kart nujaučiau kaip baigsis, ne visai pilnai atspėjau, bet dėl esmės nesuklydau. Pasiseiliojimai ir pan, gražus vaikinukas (čystai kaip Gossip Girl Neitas, damos, tik labiau sexy, nes raumeningas ir susipurvinęs), viskas kaip turi būt. Tai šiaip jei dar eit į 3D tai tik į kokį Avataro tipo kiną arba gal kokį veiksmo kur daug skraido lekioja motociklais ir so on. Dėl ėjimo vienai, tai buvo visai px, bet vis tiek jaučiaus lūzerė.

Ir pabaigai, filmas spyrė man paskutinį smūgį ir pripažino pralaimėjimą prieš mano atkaklumą – prieš nosį nuvažiavo tiesioginis trūlas į darbą, tai važiavau ratu. Gerai, kad bent lenkių babcių nebuvo. Ačiū už dėmesį.

, ,

  1. deathblow
    2011.03.16 @ 17:47 linkas

    nu va, o aš kaip tik šiandien atlyginimą gavau ;/

  2. alkoholikairnieksai
    2011.03.16 @ 17:53 linkas

    su tavim tartis tai kaip su panda, iš principo viena ėjau, kai du kartus atsisakei ;)

  3. Vytautas
    2011.03.16 @ 18:32 linkas

    Gerai kad perskaičiau šita tekstą, po to kai pabuvojau vienas pirmą kartą 3D kine, antraip būčiau ko gero ir nėjęs.

  4. Darius
    2011.03.16 @ 18:37 linkas

    Apskritai šnekant, tai šūdas tie kino teatrai :|
    O šiaip tai tau į baraką tiktų eit gyvent! Ten socialiai aktyvių žmonių svajonė, nes bute tai užsipisi, kai nori su kuo nors pakalbėti, o tavęs laukia tik pridurkas kambariokas, nei tu jam pasipasakosi, nei tu iš jo pasiskolinsi kokių maisto produktų ar dar ko :|

  5. alkoholikairnieksai
    2011.03.16 @ 19:14 linkas

    Vytautai, nu šiaip 3D tai reik pamatyt :) manau po kokių kelių metų jau iš vis lievi bus paprasti filmai, visus 3D darys. nes tokį pamačius nebesinori paprastų :)

    Dariau, aha aš būčiau norėjus barake pagyvent, manau ten pritapčiau ir būčiau populiari dėl savo kulianarinių vakarėlių ir šiaip :D bet va kai esi iš Vilniaus, tai kitoks likimas.

  6. juraj
    2011.03.16 @ 19:39 linkas

    Vienintelis vyras iš Gossip girl, vertas pozityvaus paminėjimo bet kur, yra Chuck ir tik jis vienas:]

  7. Darius
    2011.03.16 @ 19:42 linkas

    px, ten gali ir vilnieciai gyvent, bent jau vu. tik tiek,, kad nupezo ten valdzha ir vietoj barako nori sanatorija padaryt:D taj ismete greit :( dabar lb pasiilgstu

  8. alkoholikairnieksai
    2011.03.16 @ 20:00 linkas

    juraj, tai kad jis pirmam sezone buvo kietas o dabar tai lievas pasidaręs aktoriui jau liepia nebevalgyt nes išstorėjo :D o va Neitas pasitvarkė.

    dariau, na aš nesidomėjau kaip ten su tais vilniečiais, gal vu ir lengva, kiek žinau vda labai problemytės net ne vilniečiam. išmetė nes girtavai ir uliavojai? :D

  9. Darius
    2011.03.16 @ 20:59 linkas

    tai kad toj vda tie bendrabuciai geresni nei dauguma butu :D
    ismete nes ant prhkolo bandziau nusukt rankena kursiokui, o tas paskambino mentam del isilauzimo :-( ir tada kai neatejau pas direktoriu, kai kviete, kai daug baliu buwo, ir kai truputi su apsauga apsistumdem :(
    bet siaip geras vaikas buwau :)

  10. Kaspinuotis
    2011.03.16 @ 21:47 linkas

    Tai dabar ir man vienai reiks eit?:/

  11. Stebuklingas Šeškas
    2011.03.16 @ 22:49 linkas

    Aš buvau “try dy” Avatare. Bet man visiškai nepatiko ir antra kartą į “try dy” neičiau.
    Žymiai ispudingesnis buvo kokiais 2004-2005 metais kažkur Paryžiuij matytas 360 laipsnių filmas. Kuriame visu perimetru ekranas ir kaip bepasisuksi matysi vaizdą. Aišku filmukas buvo specialiai sukurtas. Tiesa jei kada busiu USA tada dar sakė verta nueit į 3D kuris padarytas kitokia technologija.
    Plius vieną vasarą eidavau į kiną pamiegot. Nes ten budavo vesu. Draugė žiurėdavo filmą, o aš snausdavau.

  12. eewl
    2011.03.17 @ 06:33 linkas

    Aš čia vistiek kažko nesupratau… Kodėl niekas nepalaikė kompanijos? Nesąmonė kažkokia gatavai. Nebent tu meluoji, kad kvietei.

  13. alkoholikairnieksai
    2011.03.17 @ 10:50 linkas

    dariau, nieko įspūdingo toj vda, va olandų gatvėj dabar atnaujinti barakai, va ten tai gerai. kambariai net savo privačius dušus turi ir viskas blizga visur :)

    kaspinuoti, neik viena, nesmagu. į sekantį 3D galim kartu eit, nes man tai labai patiko :)

    šeškai, o kodėl nepatiko? kaip gali nepatikt? gal tau pats avataras nepatiko, o ne konkrečiai 3D? gi šitaip gražu, žymiai gražiau už paprastą plokščią ekraną :) nebent tu užkietėjęs old schoolo gerbėjas :) o miegoti kine sakyčiau brangoka, geriau vonioj!

    eewl, mano draugai ir pažįstami nėra suinteresuoti eiti į Coca Cola plazas. Žinoma, visiem šimtam feisbuko “draugų” nesiūliau, gal kokiem 8, ir visi nenorėjo, nu. ką čia meluot?:)

  14. Stebuklingas Šeškas
    2011.03.17 @ 13:17 linkas

    Tai kad old schoolo gerbėja esi tu. Pirmas komercinis “try dy” filmas buvo išleistas dar 1922. Tas visas buma jau buvo ir bus ir paskui vėl praeis. Nepatiko nes nepajutau tų 3D efektų. Čia gal dėl to, kad niekada nepripratau prie akinių nors esu trumparegis. Nu joa geriau užmigti rukant vonioj, negu lovoij

  15. matrica
    2011.03.17 @ 18:05 linkas

    Žinok, turiu įtarimą, kad tau kaip outgoing natūros merginai tiesiog galėjo atrodyti, kad tave apkalbinėja ar mato kiti, nes man pvz. neatrodo keistai žmonės ateinantys į kiną po vieną, net gi į tokius kino teatrus kaip vingis – tada pagalvoju, kad žmogus iš tiesų atėjo pažiūrėti kino, o ne leidžia laisvalaikį ar pan. Šiaip ar taip, vis žadu nueiti į kiną viena, bet paprastai neapdairiai prasitariu apie ėjimą į kiną kam nors ir atsiranda norinčių eiti kartu. Bet prieš kelis metus (jaučiu net kokius 4!! – o siaube) mėgdavau sėdėti kavinėse viena, man iš esmės yra vienodai ką apie mane galvoja, tai net nesiparindavau. Viskas buvo iš tiesų dėl to, kad visi dirbo, o aš mečiau darbą, tai dienomis nebuvo kas leidžia su manimi laiką ir pirmą vienišą pasisėdėjimą gal ir mąsčiau apie tai, kad greičiauisiai atrodau lievai, bet paskui net ėmė patikti. O dabar net pasiilgstu!

  16. alkoholikairnieksai
    2011.03.17 @ 18:46 linkas

    šeškai, nu matai, nežinojau. tik kai buvau maža, mano senelis turėjo tokius akinius ir skaidres į juos įkišamas, o skaidres persukt reikejo tokią rankenėlę palenkiant, ir turėjo jis didžiulę kolekciją tų skaidrių, ir visas vaizdas pro tuos akinius buvo 3D. nežinau, kaip paaiškint, na net ne akiniai ten, jų ant ausų dėtis nereikėjo :) tai matomai ne naujas dalykas, bet aš kine buvau nemačius ir man patiko.

    matrica, tai jo jo, kai rūkiau lauke o porelė šalia irgi rūkė ir juokėsi, tai man atrodė, kad iš manęs, nu aš keista šiuo atžvilgiu :) kavinėj sėdėt kažkaip ne taip nedrąsu, jei turiu kompą ir reik kažką parašyt, tai visai maloniai jaučiuos, ir lengviau susikaupti, nei namie.

  17. bartaz
    2011.03.17 @ 22:01 linkas

    Sanctum tikrai ne tas filmas, kuris atskleidžia 3D galimybes, bet bendram suvokimui gerai :))) Tiesa, man nelabai įspūdingai atrodo tas 3D. Kaip ir Stebuklingas Šeškas norėčiau pamatyti JAV IMAX 3D variantą, kur kino teatrai specialiai pritaikyti.
    Ir man patinka eiti į kiną vienam, tada gali susikaupti ir tikrai pasimėgauti kinu, jeigu salėj nėra mažvaikių, kurie žvengia žiūrėdami. :D Tik kartais liūdna vienam būna ten keliauti… :)

  18. alkoholikairnieksai
    2011.03.18 @ 11:03 linkas

    ten JAV kaip suprantu iš visų pusių ekranas ir dar 3D? aš va pirmą kart žiūrėdama buvau pagalvojus, kad mažokas Vingio ekranas :) kadangi labai ilgai norėjau pamatyt 3D filmą, tikėjaus kad bus daugiau, arčiau, kiečiau :) gal tikrai Sanctum neatskleidė visko, reiks eit į kokį kitą. bet jau ne viena, man net susikaupti patinka su kuom nors :)

  19. alio
    2011.03.19 @ 18:15 linkas

    labai smagu buvo skaityt irasa, apskritai, labai daznai parasai taip, kaip as jauciu ir galvoju. o kur tu dirbi, jei tatai ne paslaptis? as irgi dirbu bare!

  20. alkoholikairnieksai
    2011.03.19 @ 20:11 linkas

    smagu, kad patinka :) dirbu naujam bare Skalvijos kino teatre. o tu kur? :)

  21. nerijus
    2011.03.20 @ 23:38 linkas

    vienintelis fail’as šioje istorijoje yra Sanctum’as. na ok dar ventiliatorius. aš manau jog į kiną eiti vienam yra baisiai smagu, nepaisant to, jog su kažkuo šiek tiek smagiau. o 3D filmas nelygu 3D filmui. vieni labiau suknisti, kiti šiek tiek geresni etc. dėl avataro tai čia galiu paraudoti kartu nes taip ir nepavyko pažiūrėt kino salėje. dabar net nepamenu kas ten buvo to priežastimi. žiauriai gaila.

    užkliuvo akis už komentarų apie IMAX – teatrų juk yra ir Europoje, tad jei yra labai didžiulis noras, besitaškant su Ryanair galima šį tą sugalvoti. hah jau įsivaizduoju kaip skrendu į Briuselį vienam kino seansui hahah :>

    ok. reik bėgt. šįkart tiek. vis dar užsuku, paskaitau, pasišypsau.

  22. alkoholikairnieksai
    2011.03.21 @ 00:01 linkas

    jei skrisi į Briuselį, pasikviesk ir mane kartu :)

  23. ichtiandras
    2011.03.24 @ 13:18 linkas

    hah. skamba intriguojanciai. deal

  24. Karolis
    2011.03.27 @ 22:52 linkas

    1. 3d yra šūdas ir vimdo.
    2. ne tiek man istorija tavo pasakojama patiko, kiek laukiau krūtų rusiško stiliaus išsireiškimų. žavi mane kažkuo tokie posakiai sklindantys iš panų lūpų :-)) fetišas.

    oplia.

  25. Tadas
    2011.03.29 @ 01:13 linkas

    Man tai tu lūzerė ne dėl to, kad ėjai viena, bet dėl to, kad iš to išpūtei tokį burbulą(leidžiu sau taip tave vadint, nes tu pati save taip pavadinai). Nejau taip sunku pora valandų praleist vienai? Ir nejau taip svarbu ką kiti galvoja? (o 99% negalvoja nieko. Nejau pati pagalvojai, kad tas vienas atėjęs vyrukas yra lopas neturintis draugų? Jei pagalvojai, tai blogai. Negalvok taip daugiau). Ir išvis, į kiną reik eit filmų žiūrėt!!!

    o rašai tai gražiai, skaitosi lengvai.

  26. alkoholikairnieksai
    2011.03.29 @ 08:01 linkas

    karoli, gal sunkų rytą kine buvai, kad vimdė? ;)) hah na man irgi patinka, kalbos druska ir pipirai :)

    tadai, žinoma, kad pagalvojau, arba lopas, arba iškrypėlis.
    o šiaip, čia daaug sarkazmo, tikrai ne viskas gi rimtai ;)

«