Antirišlus pasakojimas apie baimę

Tą akimirką kai leidi sau nebebijoti – tu gali padaryti viską.

Kai leidi sau nebebijoti, pagaliau supranti, kad viskas yra tik čia, dabar, ir tavo rankose. Ir tada viskas pažyra į tukstantį gabalėlių – visi panikos priepuoliai, visos tuščios viltys, visi nukramtyti nagai. Įkvėpi dulksnoto rudeninio oro, ir visiškai nebebaisu.

Nebebaisu dėl nieko – net nebebaisu dėl mirties, nes bijoti mirties mažų mažiausiai kvaila, kaip skaičiau pirmam kurse kažkokiam filosofiniam veikale. Ir nebebaisu, kad nėra tokios meilės kaip filmuose ir kaip geriausių draugų namuose, nebebaisu. Tuo labiau nebaisu dėl tokių mažmožių kaip bakalaurinis, ar tai, kad nebesinori rūkyt, ir dar tai, kad mes su kolega nuolat girtai pachmileni ateinam į darbą. Nebebaisu dėl ateities ir nebebaisu dėl praeities. Nes kas buvo, tas turėjo būti, o kas bus – tas turi.

Nebebaisu dėl visų mano mylimiausių septynių mirtinų nuodėmių, nes nebaisu įgytosios krikščionybės ir nebaisu velniūkščių smaluotuose katiluose – aš išsimaudžiau tuose katiluose jau seniai, išgyvenau ir išmylėjau kiekvieną prakeiktąją nuodėmę, ir niekada nebuvo taip gerai, kaip kad jose.

Ir nebaisu, kad už kiekvieną nuodėmę gauni atlygį, karma egzistuoja, su ja nepasiginčysi. Nepaisant to, kad seniai pasiunčiau visas religijas, kažkas pasiliko, kaip pasakytų naujas kol kas mylimiausias dėstytojas – etika lieka, net jei mes ją neigiam. Bet net moralės nebebaisu. Nes nėra nieko, prieš ką mes atsakingi.

Tik prieš save. Ir tai iš dalies.

Ir aš buvau prisimelavus iki ausų, buvau net patikėjus tais savo melais, buvau prisimiegojus su svetimų moterų vyrais, ir niekada nemylėjus savų taip, kaip kad mylėjau juos, buvau prisipavydėjus ir uždusus savam ir svetimam pykty, ir buvau nuoširdžiai troškus kelių niekadėjų skausmingos mirties.

Dabar visa tai man kažkiek gražu. Nes kai supranti, kad nebeverta bijoti, viskas atrodo kitaip. Vieną vakarą, jau senokai, viena mano mylimiausių moterų yra man pasakius – kodėl tu niekada nieko nepadarai iki galo? Nejaugi tu taip bijai prarasti tai, ko iš tiesų net neturi? Grįžus namo ir porą kart parklupus ant laiptų, aš parašiau vieną savo paskutinių eilėraščių. O ryte supratau, kad viskas, ką ta moteris yra man sakius, yra grynų gryniausia tiesa.

, ,

  1. autogt.lt
    2010.09.11 @ 18:18 linkas

    Norite parduoti automobili, o gal isigyti nauja? autogt.lt – cia galite nemokamai patalpinti skelbima, bei surasti ieskoma automobili.
    autogt.lt – nemokami auto skelbimai.
    Greita, paprasta, nemokama, http://www.autogt.lt

  2. do
    2010.09.11 @ 20:05 linkas

    Nu nu, tai kas per destytojas?

  3. čiulpkbybį.lt
    2010.09.11 @ 20:11 linkas

    Norite pasiųsti nachui vyrą, o gal įsigyti naują? čiulpkbybį.lt – čia galite nemokamai prasižergti, bei susirasti ieškomą bybį.
    čiulpkbybį.lt – nemokami kūrvų skelbimai.
    Greita, paprasta, nemokama, http://www.čiulpkbybį.lt

  4. Kiaunė
    2010.09.11 @ 20:13 linkas

    O jeigu rimtai, norėčiau su tavim permiegot.

  5. Kiaunė
    2010.09.11 @ 20:14 linkas

    O jeigu dar rimčiau – pasikalbėt.

  6. Stebuklingas Šeškas
    2010.09.11 @ 21:38 linkas

    Aš tave myliu ir man px :-d vienintelis dienoraštis kurį skaitau…

  7. alkoholikairnieksai
    2010.09.12 @ 01:05 linkas

    do, tai yra PLĖŠNYS aka :@@~~~***!

    Kiaune, [email protected] (taip tai tikrai mano emailas kurį duodu net darbdaviams;) ir susitarkim dėl sekso ir pokalbių nes aš irgi norėčiau;)

    Šeškai, negaliu patikėt;))

  8. deathblow
    2010.09.12 @ 09:54 linkas

    prieš skaitydamas pagalvojau: ar nebus per sunku mano šiek tiek plyštančiai galvai po vakar? bet nebuvo, gerai ;)

  9. Stebuklingas Šeškas
    2010.09.12 @ 10:12 linkas

    Bet vis dėl to pas mane galvoje kažkas gyvena. Kartais bijau visko, Kartais nebijau nieko. Kartais bijau kad diena vis dėl to prasidės ir reiks keltis, kartais nebijau kibti į atlapus dvigubai didesniam už save. Aiškų reikia nebijoti tada patiri daugiau. Ne visi tie potyriai geri. Bet tai turbūt ir vadinsi gyvenimas. Arba aš klystu ir gyvena tik tie kurie nuo 8 iki 17 sėdi ofise ir …

  10. nelabaisuprantu
    2010.09.12 @ 16:31 linkas

    jo, buna tokia busena – kai esi virs visko. tas ‘nebijojimas’, kaip tu sakai. man jis kiek kitoks, nors gal cia del to taip galvoju, kad nzn, rasai sau, ar kitiems. o jauciam visi vienodai, man taip atrodo.

  11. alkoholikairnieksai
    2010.09.13 @ 00:21 linkas

    povilai, žiū čia pastarosiom dienom daug kam ji plyšta:)

    šeškai, aš tai asmeniškai manau kad šiuo atveju tu neklysti. 8-17 ir nieko po to – nepavadinčiau to gyvenimu. blogiausia, kad jie vis planuoja “po poros metų tai jau ką nors pakeist”.

    nelabaisuprantu, rašau ne tik sau:)

  12. Stebuklingas Šeškas
    2010.09.13 @ 19:47 linkas

    Aga vadovauti tokiems kaip jis pats :-D Arba nusipirkit Harlėjų, pasidaryti daug piktų tatuiruočių ir važiuoti aplink pasaulį… su support teamu

  13. alkoholikairnieksai
    2010.09.14 @ 04:03 linkas

    aha čia vos ne svajonė. žinai, kiekviena dama svajoja kad ją su harlėjum (ok kai kurios svajoja apie kitokias karietas) pagrobtų aplink pasaulį;)

«